Samfaina de Colors

Mirna Vilasís i Xavi Múrcia vam crear Samfaina de Colors el 1988 per difondre la cultura tradicional dels Països Catalans entre els menuts. Música, teatre, instruments, poesia…, arts escèniques. Samfaina de Colors som una companyia dedicada als espectacles musicals teatrals per als més petits.

Al llarg d’aquests anys de treball ininterromput Samfaina de Colors hem creat 23 espectacles musicals, hem realitzat 5.602 funcions arreu del país i els nostres espectacles els han vist més de 2.575.000 espectadors.

Tots els nostres espectacles són de nova creació, singulars, originals i amb llenguatge propi. Estem en constant evolució, buscant la innovació en cada treball. Experimentem, cerquem, barregem nous llenguatges artístics: teatre, música, poesia, arts visuals, dansa, tecnologia… Fugim de l’artificiositat i de la repetició. Això ens ajuda a créixer dia a dia i així hem aconseguit arribar fins avui, amb la il·lusió intacta de quan vam crear fa 30 anys Samfaina de Colors. Sempre treballem en català, buscant i potenciant les nostres arrels.

Els espectacles de Samfaina de Colors més destacats són:
Els cistells de la Caputxeta, Els tres porquets es caguen de por, Cabaret Patufet, Càpsules, De bracet, Nens, al pati!, El grill Esteve i l’orquestra del bosc (Premi Rialles d’Òmnium Cultural al millor espectacle infantil del 2003), Nou pometes té el cançoner, Ralet, ralet i Trinco, trinco.

El 2015 el Palau de la Música Catalana encarrega a Samfaina de Colors nous arranjaments i la música en directe de l’espectacle Trencadís de cançons, produït pel Palau de la Música Catalana i la Factoria Mascaró el 2001. Samfaina de Colors ens hi incorporem en directe el 2016 i des de llavors, fem 18 funcions anuals al Palau de la Música Catalana.

Samfaina de Colors hem enregistrat els discos: Convit a la festa (PDI, 1994), Ralet, ralet (Discos a mà, 2000), Nou pometes té el cançoner (Discos a mà, 2002) De bracet (Discos a mà, 2009), Cançons de bressol (Edicions 62, 2011), Càpsules (Discos a mà, 2012), Els tres porquets es caguen de por (Discos a mà, 2016) i Els cistells de la Caputxeta (Discos a mà, 2018) .

L’any 2018, vam estrenar el darrer espectacle Els cistells de la Caputxeta tot celebrant el 30è aniversari de Samfaina de Colors.

El 17 de gener de 2021 estrenarem un nou espectacle: Andròmines (Els tresors d’una nina de drap), un cant a l’amistat i a la llibertat de la mà més juganera de Samfaina de Colors.

Estem associats a:

Quan Samfaina de Colors vam fer 25 anys, TV3 ens va regalar aquest bonic reportatge gravat a casa i al teatre. Moltes gràcies!

Telenotícies TV3, 20/02/2013

Mirna Vilasís i Xavi Múrcia, dos referents de música per a infants, els hem visitat a casa seva, a Argelaguer.

La Sonora, 14/05/2012

Tots els nostres espectacles