Samfaina de Colors

Nens, al pati!

Foto-Samfaina-de-Colors-Nens-al-pati!25
Estrena: 04/03/2006
170.000 espectadors i 426 representacions

Què fan els nens al pati de l’escola? Juguen a corda, a la xarranca, es gronxen… Al pati de l’escola, a més, els nens expliquen les seves coses i amaguen els seus secrets. Els seus acudits i les seves cabòries, embolcallades per una deliciosa tria del cançoner tradicional català, ens ofereixen un espectacle musical, poètic i visual.

A Nens, al pati! pugem a l’escenari el pati de l’escola. Per a l’infant, aquest és un espai ple de connotacions: l’esbarjo, la llibertat, la diversió, però també un primer marc de relació on experimenta la companyonia, la rivalitat, el fet col·lectiu i alhora la pròpia individualitat. El pati de l’escola és un lloc quotidià i fascinant, a voltes fantàstic i a voltes terrible, però sempre és una àgora per als menuts que aprenen a socialitzar-se lluny del bracet de l’adult.

L’espectacle és ple de les referències habituals d’un pati d’escola. Els personatges expliquen les seves coses en to naïf i divertit, amb l’objectiu de convertir el nen/espectador en observador de la pròpia realitat.

En qualsevol cas, com és habitual en Samfaina de Colors, tot plegat pretén ser un marc de fons, proper i familiar, on situar un concert de música tradicional.

Què en diuen

Avui he acompanyat les mestres de parvulari a l’actuació que heu fet al Teatre Monumental de Mataró. He quedat enormement sorprès del vostre espectacle i m’hauria agradat felicitar-vos directament, però els autobusos cuitaven.

Sincerament, és un espectacle rodó, molt ben trobat i enllaçat, la interpretació de les peces magnífica i el fil argumental, el guió d’una sensibilitat sorprenent. De veritat, felicitats.

 

Pompili M. Mestre.

Només dir-vos que m’heu emocionat, tinc 37 anys i m’ha relliscat una llàgrima mentre interpretàveu la cançó de bressol. La meva filla s’ho ha passat molt i molt bé i el meu home també. És sens dubte un dels millors espectacles que hem vist. Felicitats!

 

Anna Gràcia. Mestra de música.

La sensibilitat i qualitat de Samfaina de Colors, brillen com mai amb el seu espectacle “Nens, al pati!”. Una petita joia.

 

Joan Massó. Mestre.

Espectacle molt interessant, innovador. Adapta la cançó tradicional catalana i la trasllada a les activitats diàries dels nens a l’escola, especialment en l’esbarjo (moment que gaudeixen, es deixen anar). Inculca també valors socials (tolerància, solidaritat, companyonia).

Mònica Mateu. Mestra de música

Ha estat un espectacle molt atractiu per als nens tant pel contingut com per la bona escenificació, molt bona motivació. Els titelles i decorats o elements eren preciosos i molt encertats.

Martí Arasa. Mestre de música

Comparteix-me a les teves xarxes socials!

Descàrregues

Fitxa artística

Mirna Vilasís: veu, acordió diatònic, flauta, percussions i piano de joguina.
Xavi Múrcia: veu, guitarra, flabiol i tamborí i xilòfon.

Autor i direcció: Xavi Múrcia i Mirna Vilasís
Selecció de les cançons: Mirna Vilasís
Arranjaments: Xavi Múrcia
Direcció artística i d’escena: Mirna Vilasís
Escenografia i vestuari: Raül Vilasís i Berta Vidal
Fotografia: Josep Mª Font 

Edició discogràfica: Nou pometes té el cançoner (Discos a mà, 2003)
Producció, enregistrament i mescles: Xavi Múrcia

 Producció executiva: Discos a mà

Fitxa tècnica

Durada: 50′
Edat recomanada: a partir de 2 anys

Número de músics-actors: 2
Número de tècnics: 1

Muntatge: 3h aproximadament
Desmuntatge: 1h aproximadament
Escenari ideal: 8m ample x 6m fons x 5m alt
Escenari mínim: 5m ample x 4m fons x 3m alt

Discos de Samfaina de Colors