Samfaina de Colors

Els tres porquets es caguen de por

Estrena: 19/11/2015 al saT! Teatre de Barcelona
54.700 espectadors i 138 funcions
Espectacle musical, teatral i multidisciplinari 
En català 
Espectacle de sala

Sinopsi

El llop ferotge ha fugit amb el cul escaldat i amb la cua entre les cames. Però els tres porquets tenen por. El llop ho sap. Si els porquets tenen por són fàcils d’atrapar. El llop ho sap. I… per això, torna per menjar-se’ls d’una vegada per totes. Podran els tres porquets vèncer la por per enfrontar-se al llop? Potser els haurem de fer un cop de mà. Ens hi ajudeu?

Hem entrat al bosc dels tres porquets per conèixer com acaba realment aquesta gran història. Us la volem explicar amb l’ajuda dels ingredients habituals de Samfaina de Colors: la música tradicional i la música que hem construït per a cada situació de la història, els elements escènics que ens ajuden a veure-la i una delicada posada en escena que l’embolcalla.

Què en diuen

No cal ser nen per ser fan de Samfaina de Colors (Xavi Múrcia i Mirna Vilasís), fent coses tan boniques com aquests “Els tres porquets es caguen de por”.

(Un deliciós reportatge que ens van fer Elena Callen, Quim Rutllant i Ester Plana del programa Mans de Catalunya Ràdio. Podeu escoltar-lo clicant l’enllaç)

Elena Callen. Periodista, Mans de Catalunya Ràdio. 12/12/15

El muntatge exposa la continuació del conte amb el dia a dia dels tres porquets vivint plegats a la casa feta de pedra. Aquest és el punt de partida d’una aposta escènica sens dubte valenta, ja que parlar de les pors a espectadors tan petits no és gens fàcil. D’una banda exposen la por objectiva, que seria el perill davant la possibilitat que el llop se’ls mengi i, d’una altra banda, fan que els porquets s’enfrontin a les pors imaginàries.

Núria Canyamares, Escena Familiar. 25/11/15

Els tres porquets es caguen de por és el títol del nou espectacle de música i contes de Samfaina de Colors.

(Cliqueu l’enllaç per veure el reportatge)

Xavi Múrcia i Mirna Vilasís són una parella artística estable des de fa més de 25 anys. Per primer cop, parteixen del clàssic de Els tres porquets per al seu espectacle. Acompanyats per unes cançons que són les que donen el ritme i la força al muntatge. L’espectacle té un eficient espai escenogràfic i uns tendres titelles. És molt bona la idea de buscar la identificació del nen en les pors subjectives i, posteriorment, esvair-les com qui bufa els núvols i saber afrontar, en equip la por objectiva del llop. Sense ser doctrinaris, aporten una solució alliberadora a la canalla.

Jordi Bordes. Periodista, Recomana. 29/11/15

Es todo un placer poder asistir a una representación de teatro infantil y estar ante un espectáculo tan bien hecho y que pueda interesar a públicos muy diversos…Basándose en el cuento de Els tres porquets, pero yendo mucho más allá, han creado Els tres porquets es caguen de por, con el que han querido, de una forma lúdica e informal, sin intentos de aventuras psicoanalíticas, llegar a los niños y explicarles que esos miedos que a veces tienen, como los que se presentan en la obra ―a la oscuridad, a la soledad y a los perros―, son muy comunes y se pueden superar… Desde el principio el montaje está lleno de sorpresas y de guiños, que se entienden desde diferentes perspectivas…  Los tres cerditos, que se llaman Marcel, Martí y María, representados por unos muñecos que la actriz hace mover y hablar, cada uno con la diferente voz que ella le pone, están en sus casas, juegan con el perro del vecino, salen al bosque a buscar setas, y…. ¡ven al lobo! A un lobo que, al final, consiguen ahuyentar.  Efectos como los del perro vecino, o el del lobo, están resueltos de forma sencilla pero efectistas, y tanto los decorados como los muñecos protagonistas, están muy bien realizados. Pero mención aparte merecen las canciones del espectáculo. Interpretadas en directo, con la guitarra de Xavier Murcia y las voces de Mirna Vilasís y, también en ocasiones la de él, es una de los grandes atractivos de la representación… Todo un acierto, nuevamente, de Samfaina de Colors que seguro que, como sus espectáculos anteriores, podrán disfrutar muchos niños, y los padres que les acompañen.

 

Federico Francesch. Periodista, B!ritmos. 13/12/2015

A partir del minut 13:50 del següent enllaç, podeu escoltar l’entrevista que ens va fer Montse Candàliga pel programa La Galeria de Ràdio Igualada, en motiu de la funció de Els tres porquets es caguen de por que vam fer el passat 9 d’octubre de 2016, amb un teatre ple a vessar. Molt agraïts a les 500 persones que van omplir el teatre Ateneu d’Igualada, però ens sap greu per les 100 persones que es van quedar a les portes del teatre. Moooolt agraïts, per tot, per l’entrevista i pel meravellós públic d’Igualada!!

Montse Candàliga. Periodista, La Galeria de Ràdio Igualada. 7/10/2016

“La por va esvaïr-se entre els aplaudiments entusiastes d’un públic entregat, que també va participar activament de les cançons que el Xavi va interpretar a la guitarra i veu i la Mirna, a la veu. La companyia va demostrar, a l’escenari, la seva veterania i les hores de treball prèvies que fan dels seus espectacles, obres d’art en moviment.”

Maria Antúnez. Periodista, L'Actual. 3/4/17

Després del terrible episodi conegut de tothom, els porquets restaran junts en una sola casa. Descobrirem d’ells coses molt interessants allò que més els agrada i també algunes pors individuals. Sabrem que, fins i tot, a vegades tenen por de tenir por. Amb cançons i uns ninots adorables, amb una escenografia molt adequada i molta gràcia en Xavi (a la guitarra) i la Mirna  ens explicaran una versió insòlita del conte mentre ens parlen de les pors i d’altres emocions que tots sentim i, a vegades no saben conduir. Al final, fent pinya tots tres, aconseguiran superar els seus temors. Això no vol dir que mai més tornaran a tenir por! Tan sols vol dir que quan de nou aparegui la por li coneixeran l’aspecte i podran plantar-li cara junts. Els tres porquets es caguen de por és un espectacle amb una posada en escena molt simpàtica al servei d’una pedagogia de les emocions senzilla, directe i a l’abast de tothom.

Iolanda G. Madariaga, Recomana. 14/04/2016

Comparteix-me a les teves xarxes socials!

Descàrregues

Fitxa artística

Intèrprets:
Mirna Vilasís (actriu- músic): veu
Xavi Múrcia (músic): veu i guitarra

Autor i compositor: Xavi Múrcia
Direcció musical: Xavi Múrcia
Direcció artística: Mirna Vilasís
Llums: Rafel Roca i Roger Oriol
Escenografia i vestuari: Raül Vilasís i Berta Vidal
Fotografia i vídeo: Flare Estudi

Producció: Mirna Vilasís i Mònica Grau
Distribució i Comunicació: Mònica Grau
Producció executiva: Discos a mà

Residència:
saT! Teatre de Barcelona

Fitxa tècnica

Durada: 50′
Edat recomanada: a partir de 2 anys

Número de músics-actors: 2
Número de tècnics: 1

Muntatge: 3h aproximadament
Desmuntatge: 1h aproximadament
Escenari ideal: 8m ample x 6m fons x 5m alt
Escenari mínim: 7m ample x 4m fons x 3m alt

Discos de Samfaina de Colors