Samfaina de Colors

De bracet

Estrena: 08/03/2009 a LaSala Teatre de Sabadell
97.200 espectadors i 267 funcions
Espectacle musical, poètic i multidisciplinari 
En català 
Espectacle de sala (es pot fer en exteriors recollits)

Sinopsi

L’escenari ple de llibres, la guitarra i les veus… el pollet canta blues, al gegant ningú l’entén, el número 4 enveja el 3, el rellotge que balla i balla, la fada encantadora, la baralla de la cullera i la forquilla, la vaca divertida, la nina descolorida, les bombolles de sabó… Van DE BRACET música i poesia i per a fer-ho més rodó es fan cançó!

De bracet és un espectacle per a fer estimar la poesia a tots els infants. Sense estridències, senzill i imaginatiu, té la capacitat de comunicar sentiments. I tot gràcies a una posada en escena sòbria i acurada, a unes cançons boniques i de qualitat i a uns intèrprets de primera fila. Felicitats!
Lola Casas, poeta, 14 de març de 2009.

Què en diuen

De bracet és un espectacle per a fer estimar la poesia a tots els infants. Sense estridències, senzill i imaginatiu, té la capacitat de comunicar sentiments. I tot gràcies a una posada en escena sòbria i acurada, a unes cançons boniques i de qualitat i a uns intèrprets de primera fila. Felicitats!

Lola Casas, poeta

De Bracet. Un espectacle per a infants, poètic, màgic, elegant i fins i tot apte per a adults.

Poesies curosament seleccionades que, adequadament musicades, donen com a resultat unes cançons que, tot i ser totalment inèdites, el públic infantil ràpidament se les fa seves. La llibreria, de la qual surten tots els objectes que prenen vida en mans de l’actriu-cantant Mirna Vilasís, i les dues piles de llibres són d’una màxima senzillesa escenogràfica, però molt eficaces visualment per fer arribar el missatge al públic, tant l’infantil com l’adult. I aquesta és una qualitat molt difícil d’aconseguir. Samfaina de Colors ho fa amb unes delicioses composicions musicals (pensades per ser fàcilment copsades pels infants), el contingut dels poemes i el rigor en la interpretació musical. Aquests pocs elements són espremuts al màxim pels dos components del grup. La guitarra en mans del mateix autor de la música, el Xavi, i l’extraordinària veu de la Mirna, tots dos amb un rigor i una professionalitat difícils de trobar en els espectacles per a infants, aconsegueixen un espectacle que té la mida justa per educar tot divertint i fer volar la imaginació fins i tot als grans.

 

Francesc Ventura. Director de teatre.

L’excel·lent veu de Mirna Vilasís arrodoneix un disc i un espectacle ple de respecte i amor cap als infans, que pot agradar també als pares de les criatures i seduir-los.

 

Maria Palau. Periodista.

Els Samfaina de colors no ens enganyen: ens presenten l’espectacle “De bracet” com un maridatge entre poesia i música, i el que ens mostren no és ni menys ni més que això. Amb el to serè i reposat al qual ja ens tenen acostumats, van bastint petites històries poeticomusicals amb l’únic ajut de petits elements escenogràfics, la veu de la Mirna, la guitarra del Xavi i un bon grapat de poemes. El resultat: una platea bocabadada, en silenci, que gaudeix nota a nota i paraula a paraula d’aquest matrimoni tan ben avingut que és la música i la poesia. Un petit plaer sonor i visual per gaudir sense presses.

 

Jordi Gómez. Programador cultural.

“Quan després de 20 anys compartint amb nosaltres els seus espectacles segueixes emocionant-te com la primera vegada, crec que no cal dir res més. Només donar-vos les gràcies per compartir amb nosaltres la vostra sensibilitat i gust. Per 20 anys més!.

“Un plaer com sempre tenir-vos. Fins l’any que ve”

Maria José Pifarré. Especialista música Escola Claret Barcelona

Hem trobat un espectacle diferent dels altres de Samfaina de Colors. Un sol instrument, dues veus, més interpretació, més joc, i un espectacle infantil sencer parlant de poesia!!!! Sembla no possible!! Poemes ben musicats, ben explicats, ben cantats, senzills, clars, tendres o divertits. L’espectacle ensenya que tot pot ser poesia, i el missatge és que amb els nens és molt important dir bé el que es diu, cantar bé el que es vol dir!! I la poesia entra com aigua amb una cullereta de sucre…

 

Jordi Garcia. Pare.

Sobre l’espectacle “De bracet”destacaria la capacitat que Samfaina de Colors té per mantenir la meva filla Ana asseguda, escoltant i participant de la posada en escena i de la senzillesa del decorat. Només mirant la cara de sorpresa de la meva filla, davant la màgia d’un llibre, la creativitat del “4” i la seva participació reproduint les manetes del rellotge igual com ho fa la Mirna, ja em sembla fantàstic. La música i les veus d’en Xavi i la Mirna em sembla que tenen un nivell que molts dels qui es dediquen a això voldrien tenir. Recomano a tots que us acosteu a comprovar-ho.

 

M. Mar Teruel. Mare.

Comparteix-me a les teves xarxes socials!

Descàrregues

Caràtula-CD-De-Bracet-Samfaina-de-Colors

Fitxa artística

Intèrprets:
Mirna Vilasís
(actriu- músic): veu
Xavi Múrcia (músic): Veu i guitarra

Autors: Joana Raspall, Carles Hac Mor, Miquel Desclot, Helena Vidal, Eva Dénia, Lluïsa March, Lola Casas i Maria Dolors Pellicer.
Compositor: Xavi Múrcia
Direcció musical: Xavi Múrcia
Direcció artística: Mirna Vilasís
Direcció d’escena: Francesc Ventura
Llums: Rafel Roca i Roger Oriol
Escenografia: Berta Vidal i Raül Vilasís
Vestuari: Berta Vidal
Fotografia: Núria Roig

Edició discogràfica: De bracet (Discos a mà, 2009)
Producció musical i enregistrament: Xavi Múrcia
Mescles i masterització: Xavi Múrcia i Kei Macias

Producció: Mirna Vilasís i Sílvia Girmé
Comunicació: Sílvia Girmé
Producció: Discos a mà

Residència:
LaSala Teatre

Fitxa tècnica

Durada: 50′
Edat recomanada: a partir de 2 anys

Número de músics-actors: 2
Número de tècnics: 1

Muntatge: 3h aproximadament
Desmuntatge: 1h aproximadament
Escenari ideal: 8m ample x 6m fons x 5m alt
Escenari mínim: 5m ample x 4m fons x 3m alt

Discos de Samfaina de Colors