Samfaina de Colors

Càpsules

CLIP CàpsulesAtrapant el tempsComença un dia, com cada diaCaminant pel carrerQuan arribo a escolaL'hora del patiEl xou del carrerLa cua de l'autocarL'estany de bromaHiperactivitat escolarQuè diiiiius?Lluna de caramelCàpsules
Espectacle inaugural de La Mostra d'Igualada 2012
Estrena: 20/04/2012 - Teatre Ateneu d'Igualada
14.000 espectadors i 34 funcions.
Espectacle musical, audiovisual i multidisciplinari
En català
Espectacle de sala
Kapsulak (coproducció Markeliñe i Samfaina de Colors)
Estrena: 07/12/2013
En basc
10.000 espectadors i 24 representacions

Sinopsi

És un dels espectacles musicals per a infants més aclamats dels darrers anys a Catalunya!

“Cada segon que passa ja no torna a passar… I on se’n va? I on se’n van les coses que he fet en aquell segon?”.

Un personatge, que podries ser tu mateix, fa trampa al rellotge i guarda dins d’unes capsetes els moments del dia. Un concert als peus d’una finestra que ens mostra el teu món naïf.

Què en diuen

No ens deixa d’admirar la prolífica creativitat de Samfaina de Colors, el dúo format per Xavi Múrcia i Mirna Vilasís, per continuar concebent, amb vora vint-i-cinc anys de trajectòria, espectacles tan imaginatius i atrevits com el que recull aquest disc, el cinquè que treuen al carrer sota aquesta denominació.

Imaginatiu pel mateix concepte: encarnar-se en un nen i descriure un dia qualsevol de la seua quotidianitat, des del matí a la nit, endinsant-se en el seu imaginari, les seues pors i les seues il.lusions.

I atrevit pel plantejament artístic: cançons llargues i elaborades; lletres amb una considerable densitat de contingut; músiques de factura folk-rock interpretades en format elèctric -la banda d’acompanyament és la mateixa que escorta Xavi Múrcia en solitari: Lluís Figueras, Albert Vila i Xarli Oliver-; i uns arranjaments que semblen adreçats tant a nens com a adults. De fet, aquesta apreciació podríem estendre-la a tot el disc, un treball pensat perquè nens i nenes s’hi vegen emmirallats però que és també un homenatge adult, entre nostàlgic i fascinat, al carpe diem de la infantesa.

Josep Vicent Frechina. Periodista., Caramella 28-01-2013.

“És el nou espectacle de Samfaina de Colors… ”

(reportatge al telenotícies de TV3 a partir del minut 42:28)

Càpsules és un dels espectacles musicals per a infants més aclamats dels darrers anys a Catalunya. Una proposta de Samfaina de Colors.

 

Fira Mediterrània.

Samfaina de Colors visita amb senzillesa i sensibilitat els llocs comuns d’infantesa i els omple de màgia a través de la música. Concert bastit de material sensible, concebut per seduir i emocionar un públic jove i per fer reviure amb nostàlgia la joventut als adults.

 

Dani Chicano. Periodista.

Cada capseta és una cançó que fa veure la meravella de la quotidianitat del món de la infantesa. Aquest és el fil argumental de Càpsules, un concert diferent, senzill i emotiu de Samfaina de Colors. Xavi Múrcia és l’autor de la majoria de les cançons, i juntament amb Mirna Vilasís posen les seves veus al servei d’una història sobre el pas del temps. Raquel Tomàs s’encarrega de la posada en escena d’aquest concert de música folk-rock amb projeccions de la Lyona.

 

Joan Bautista Moliner. Periodista., La Vanguardia, 15-09-2012

Gràcies per l’instant d’aquesta tarda. Ara ja tinc a casa una càpsula amb una mica de vosaltres on hi diu “Samfaina al SAT, desembre de 2012″. Un plaer, com sempre.

 

Toni López. Músic.

Samfaina de Colors, s’obre al pop indie i a grans públics amb l’espectacle Càpsules.
Rera el gust i la professionalitat de gairebé 25 anys en la música de matriu tradicionalista i el públic infantil, els sabadellencs Xavi Múrcia i Mirna Vilasís tenen la inquietut i la creativitat molt vives. L’estrena de Càpsules, el seu nou disc i espectacle, ha pres ressò d’esdeveniment.
Va ser el plat fort de la Mostra d’Igualada. L’animava l’efecte sorpresa. Samfaina de Colors compareix a Càpsules amb un format propi de banda rockera, després dels simples duos vocals delicadament poètics a De bracet… A Càpsules hi ha una altra història. Concertada en dotze cançons, la de les 24 hores d’un dia en la vida d’un nen d’ara qualsevol… Arrodoneix l’espectacle les projeccions i li acaben de donar el to de pop-rock indie en el qual se situen la música i el caire dels dotze temes i no desdiu la tendresa característica en Samfaina de Colors.

 

Josep Ache. Periodista., Diari de Sabadell, 26-04-2012

On va el temps que passa?

Ah! La infància, quin retrobament casual i més inesperat. Les preguntes innocents són també les més llamineres: On va el temps que passa? Qui se l’emporta? Què se’n fa d’aquells moments bellugadissos i juganers? Anem pel món desplaçant-nos, i un dia entrem al teatre amb aquell esperit bonàs que reporta la inconsciència i l’ànim lleuger, tot arrossegant un atropament de criatures i anys. Ens asseiem, mirem, escoltem: tic-tac, tic-tac, tic-tac… De sobte: plaf! La llum de l’ambient se’ns fon. Quedem a les fosques. Expectació, xiuxiuejos expandint-se… Shhhh! D’algun lloc impossible ressonen uns acords de guitarra. Davant dels ulls balla un lampadari extraordinàriament acolorit que comença a fer pampallugues: blaus, verds, grocs, vermells…, Rellamp! Ara uns ninots de cartró es desplacen per una pantalla grandiosa. Entretant, refila una veu deliciosament fina que canta com un rossinyol. Aquesta veu formidable explica una història meravellosa! Que quina història? Com, que quina història?! La nostra, la de tots, la d’un infant encetant un dia qualsevol, gustant i paladejant les coses; com ara llevar-se, caminar pel carrer, anar a l’escola, sortir al pati, esmorzar, tornar a casa, topar amb un estany de broma, tastar les papallones de l’amor a l’autobús o remugar contra la hiperactivitat extraescolar… En fi, càpsules vitals!!! Càpsules visuals i sonores, emocionants i divertides, alegres i entranyables; moments encapsulats, inoblidables, fabulosament riallers! Va, home, va, fes el favor: queda’t amb mi!

Hi ha espectacles configurats de tal manera que acaben deixant al descobert la matèria humana més íntima. I un queda perplexa quan descobreix que aquell infant, que el pas dels anys amagava, segueix intacte. Pitjor encara, surt a fora i crida reclamant un munt d’espai i temps. És com allò de la magdalena de Proust, que en sucar-la amb el te sobtadament hi ha un esclat irrefrenable, un salt interior, una caiguda precipitada cap dins la memòria; i de cop apareix alegrement, com una guspira, el pas vibrant d’aquells temps de mainatge tan meravellosos. Vatua! És així! La música, les veus i les imatges exerceixen aquest sorprenent resort, i el món inesgotable de la infància es desplega de nou davant els ulls, fregant les orelles i exaltant tot el cos. I què fer? No res, deixar-se anar, transitar per l’espectacle com un infant més, capturant paraules, olors, colors i emocions, tot el que remugui compassadament… Així, què? On va el temps que passa? Qui se l’emporta? No ho sé pas, però diria que va encapsulat entre cor i butxaca! En fi, la màgia, novament, com sempre, de Samfaina de colors.-Mirna Vilasís i Xavi Múrcia- i el seu nou espectacle Càpsules, en format de concert rock-folk per a mainada i els seus pares i mares, que va preestrenar a l’Ateneu de Banyoles i que ha estrenat a La Mostra d’Igualada.

 

Joaquim Armengol. Periodista, El Punt-AVUI, 23-04-2012.

La companyia Samfaina de Colors estrena ‘Càpsules’, el seu espectacle més ambiciós, un concert de rock-folk per a infants.

(cliqueu l’enllaç per veure el reportatge a Xip/TV El flaix / Capítol 15)

El món és dels valents… Samfaina de Colors pre-estrenen Càpsules, l’acollida, va ser estupenda. L’espectacle trenca amb el registre habitual per nens i nenes… Un format de concert de rock-folk, inusual, perquè s’hi afegeixen unes delicioses càpsules audiovisuals obra de la Lyona, que ha traduït en imatges el món naïf i poètic que retraten, i sobre el qual també reflexionen els temes de Càpsules. Les projeccions són el complement ideal del principal, sense eclipsar-les: les cançons. Els cinc músics són d’una competència indiscutible. La Mirna i en Xavi Múrciano s’han posat cap límit estilístic ni musical. Les lletres tampoc no tendeixen a subestimar la intel.ligència de l’audiència, sinó que la conviden a la reflexió a través de la poesia, plantejant situacions molt quotidianes. Un espectacle que consta d’una dotzena de temes preciosos i que ja està disponible en CD.

 

Dani Chicano. Periodista, El punt AVUI, diumenge 15-04-2012.

El passat divendres, 6 d’abril, vam assistir com a convidats a la pre-estrena de l’espectacle Càpsules de Samfaina de Colors a Banyoles. A casa coneixem la trajectòria artística-musical d’en Xavi Múrcia i la Mirna des dels seus inicis i sabíem que no ens decebrien. La veritat, però, és que van aconseguir sorprendre’ns una vegada més. La qualitat musical del treball és excel·lent i el missatge de les seves lletres va aconseguir transportar-nos a la nostra infantesa. Per una estona vam tornar a tenir l’edat dels nostres fills i vàrem recuperar la innocència perduda compartint butaca colze a colze amb ells. El record d’aquest espectacle serà una de les “càpsules” d’instants del temps que volem capturar i guardar per sempre.

 

Josep Antoni Jiménez. Pare.

Càpsules ha estat un GRAN èxit a casa nostra. Des de divendres, volem fuet, catalana, galetes príncep, i molts carquinyolis per esmorzar, i ens encanta jugar a tornar a casa per dinar. Aquest matí, els tres fills es barallaven per veure qui duia el CD primer a les seves classes respectives. I els instrument de joguina, genials, els vau tenir molt pendents de saber quin instrument feia quina musiqueta o sorollet.

Moltíssimes gràcies.

Meritxell Martin-Pardo. Mare.

L’espectacle convida a la reflexió a través de la poesia i l’imaginari dels nens, i les cançons van acompanyades de píndoles audiovisuals, obra de la dissenyadora i realitzadora Lyona (Anna Roig i l’Ombre de Ton Chien, Love of Lesbian, Amaral), que ha estat l’encarregada de traduir en imatges el món naïf i poètic que retraten. Càpsules vitals, visuals i sonores, emocionants i divertides, alegres i entranyables que connecten els grans amb els petits i que trenquen el registre habitual de la companyia.

Diari Ara, 28/12/12

Comparteix-me a les teves xarxes socials!

Descàrregues

Caràtula-CD-Càpsules-Samfaina-de-Colors

Fitxa artística

Intèrprets:
Mirna Vilasís: Veu, acordió diatònic i instruments de joguina.
Xavi Múrcia: Veu i guitarra acústica.
Lluís Figueras: Guitarra elèctrica.
Albert Vila: Baix elèctric.
Xarli Oliver: Bateria, percussions, instruments de joguina i veu.

Autor i compositor: Xavi Múrcia
Direcció musical: Xavi Múrcia
Direcció artística: Mirna Vilasís
Direcció d’escena: Raquel Tomàs
Lletres de “L’estany de broma” i “Què diiius?”: Mirna Vilasís
Llums: Rafel Roca i Roger Oriol
So: Kei Macias
Vídeos, disseny i fotografia: Lyona

Edició discogràfica: Càpsules (Discos a mà, 2012)
Producció musical, enregistrament i mescles: Xavi MúrciaAlbert Vila
Masteritzat a Kadifornia per Mario G. Alberni

Producció executiva: Discos a mà

Residència: Auditori Ateneu de Banyoles

Fitxa tècnica

Durada: 50′
Edat recomanada: a partir de 6 anys

Número de músics-actors: 5 o 3
Número de tècnics: 2 o 1

Muntatge: 4h aproximadament
Desmuntatge: 2h aproximadament
Escenari ideal: 8m ample x 6m fons x 5m alt
Escenari mínim: 7m ample x 5m fons x 4m alt

Discos de Samfaina de Colors