Samfaina de Colors

Andròmines
(Els tresors d’una nina de drap)


NOU ESPECTACLE!

L’estrenarem el 17 de gener de 2021, a LaSala Miguel Hernàndez de Sabadell

Sinopsi

”La meva nina de drap s’ha descolorit. Què li passa? Pobreta. Potser està trista o ensopida. La portaré a les golfes, a jugar amb les andròmines, que això sempre funciona”.

Volem animar la nina de drap amb l’ajuda dels seus tresors: el jocs, els contes i les cançons que sempre li han agradat tant. A veure si recupera el color i l’alegria. Tot i que, potser no és això. Potser no està pansida. Potser és que comença a fer-se gran…

A Andròmines (Els tresors d’una nina de drap) anem fins a les golfes de casa com a símbol de l’espai de joc. Allà revivim tots aquests elements essencials en la trajectòria de Samfaina de Colors: la música, la rondalla i el joc.

Un cant a l’amistat i a la llibertat.

Justificació

Les golfes són petites, però el somni és immens. (parafrasejant a Jordi Cuixart)

Aquest espectacle vol ser una al.legoria, una reflexió, sobre el pas de la infantesa. Deixar enrere la pàtria de ser petit, embolcallat del paradís de la innocència, de l’avidesa per tot plegat, per continuar el camí de la vida.

Un repàs a diversos elements que conformen el bagatge cultural de cadascú (la música, la rondalla, el joc, és a dir, els tresors que esdevenen andròmines quan resten oblidats) i que ens carreguen la motxilla per tirar endavant.

Els nens necessiten temps i lloc per jugar. Jugar és una necessitat, no és cap luxe. No hi ha res més important ni instructiu. Els aprenentatges més importants de la vida es fan jugant. La nina és una eina d’aprenentatge emocional, pot ser un alter ego, una representació d’una mateixa, però també pot ser una amiga. Jugant a nines hi ha imitació, però també molta imaginació. A través de la nina de drap els nens poden expressar els sentiments que encara no saben comunicar amb paraules i experimentar relacions socials.

Doncs això, a Andròmines (Els tresors d’una nina de drap), ens farem un tip de jugar i jugar.

Llenguatges artístics

Andròmines (Els tresors d’una nina de drap), és un espectacle musical, emocional, al.legòric, gestual i visual.

En aquest nou espectacle de Samfaina de Colors fem una aposta artística contemporània, visual i sonora, on els nens i adults gaudeixin d’uns arranjaments efectius i acolorits per harmonies especiades, una atmosfera acollidora i unes cançons que es fan de voler per la seva arquitectura elegant i la puresa sentimental que transmeten. Sobre patrons tradicionals lleument alterats, un so contemporani, electroacústic, que explora gèneres i sonoritats de procedència diversa, però sempre des d’una perspectiva genuïnament mediterrània.

El llenguatge és proper, aparentment simple i espontani i l’escenografia s’anirà transformant al compàs del text i de la música. La paraula accentuada per un coixí musical on ressonen gèneres com el folk, el rock o la cançó d’autor.

Andròmines (Els tresors d’una nina de drap), és un viatge per la primera infància, és una emoció que ens commou.

L’art és revolució i l’eina de llibertat d’expressió més potent que tenim. Samfaina de Colors la posem al servei de la formació i educació dels nostres espectadors més menuts, de 0 a 8 anys.

Comparteix-me a les teves xarxes socials!

Samfaina de Colors

Fitxa artística

Intèrprets: Mirna Vilasís (veu, piano, pianet, guitarró i campanes) i Xavi Múrcia (veu, guitarra, guitarró i percussions)

Autora: Mirna Vilasís
Guió: Xavi Múrcia
Direcció: Anna Ros
Direcció tècnica: Xavi Múrcia
Música: Xavi Múrcia
Llums: Rafel Roca
So: Xavi Múrcia
Vestuari: Victoria Cretenze
Titella nina: Martí Doy
Escenografia: Berta Vidal i Raül Vilasís

Regidora: Ester Bueno
Fotografia: Noemí Elias
Vídeo: Verònica Moragas i Anna Molins
Comunicació: Maria Permanyer – Comèdia
Administració: Mirna Vilasís i Ester Bueno
Producció: Mirna Vilasís i Xavi Múrcia
Producció executiva: Discos a mà i Samfaina de Colors
Residència: La Sala Miguel Hernàndez
Coproducció: Samfaina de Colors i La Sala Miguel Hernàndez

Durada: 55 minuts
Espectacle en català
Edat recomanada: a partir de 2 anys

Descàrregues

DOSSIER Andròmines (Els tresors d'una nina de drap)
FOTO 1 Andròmines (Els tresors d'una nina de drap)
FOTO 2 Andròmines (Els tresors d'una nina de drap)
FOTO 3 Andròmines (Els tresors d'una nina de drap)
Propostes SdC públic escolar 2020-21

Discos de Samfaina de Colors