Samfaina de Colors

Andròmines
(Els tresors d’una nina de drap)

Nou espectacle! 
Estrena: 17/01/21 al Teatre Principal de Sabadell
Espectacle musical, gestual i multidisciplinari
De sala, sense text i amb cançons en català

SINOPSI

La meva nina de drap s’ha descolorit. Què li passa? Està trista? Jugaré amb ella a les golfes amb els seus tresors oblidats (andròmines) aviam si s’anima. Tot i que potser no és això. Potser és que comença a fer-se gran i a deixar enrere el paradís de la innocència.

Samfaina de Colors reivindiquem la necessitat de jugar. Els aprenentatges més importants de la vida els fem jugant. Jugarem amb la nina i a través d’ella reflexionarem sobre el pas del temps, el canvi i la transformació. Andròmines (Els tresors d’una nina drap) és un viatge a la pàtria de la infantesa, una emoció que ens commou.

PRESENTACIÓ

Andròmines (Els tresors d’una nina de drap) és un espectacle musical, emocional, al.legòric, gestual, visual i multidisciplinari.

La protagonista, una nina que ha perdut el color perquè ningú juga amb ella, descobrirà que la màgia de l’amistat, de la vida i del canvi li tornaran el somriure i el color. Un espectacle on la música i els paisatges visuals condueixen a l’espectador a fer un viatge a la seva infantesa.

La posada en escena de l’espectacle està treballada com a símbol de la metamorfosi. Un sol concepte espaial, les golfes d’una casa, on s’hi troben els records de les nostres vides, a través d’un element, les caixes. Diferents composicions visuals i estètiques van creant l’espai de cada escena agafant la metamorfosi i el canvi com a motor creatiu per a conduir la història.

La música i l’atmosfera sonora creen un univers poètic on la història d’aquesta nina pren vida. La creació original ens permet transportar la màgia d’aquesta història a través de cada una de les escenes.

Què en diuen

Samfaina de Colors surt de la seva zona de confort amb Andròmines (Els tresors d’una nina de drap), el nou espectacle que estrenaran el 17 de gener de 2021 al Teatre Principal de Sabadell…

El juliol de 2019, Samfaina de Colors vam començar a treballar en un nou espectacle. Volíem parlar de la infantesa, del canvi i de la transformació. I teníem ganes de fer-ho jugant. Jugant a l’escenari, com mai ho havíem fet abans…

Mentre anàvem treballant en l’espectacle va aparèixer una fera ferotge, un virus que ho capgiraria tot, a tot el món. Nosaltres, en ple procés de creació, estàvem molt exposats emocionalment i ens vam trencar. En mil bocins. Pel daltabaix emocional i econòmic que va suposar el primer confinament… L’Andròmines va quedar completament aturat…

Quan vam tenir l’energia per a reprendre l’Andròmines, Samfaina de Colors vam adonar-nos que la transformació que havíem viscut amb la COVID-19, transformaria completament l’espectacle. Necessitàvem fer un pas endavant, sortir de la nostra zona de confort creativa i deixar-nos la pell a l’escenari…

L’equip de l’Andròmines (i tot el món) va patir modificacions. LaCOVID-19 havia capgirat les agendes de tothom. I en aquell moment vam decidir anar a buscar una nova directora, l’Anna Ros. I, oh, la vam encertar de ple!

(clica l’enllaç d’aquí a sota per llegir la notícia sencera)

Discos a mà, Notícia. 06/12/20
Discos a mà, Notícia. 14/12/20

Un viatge a la infantesa, farcit de jocs, d’emocions i de música. Això és Andròmines (Els tresors d’una nina de drap), el darrer espectacle de l’experimentada companyia Samfaina de Colors, formada per Xavi Múrcia i Mirna Vilasís, que s’estrena aquest cap de setmana al Teatre Principal de Sabadell. La companyia d’Argelaguer fa un pas endavant en aquest espectacle sense text –només les cançons en tenen-, no només per evolucionar artísticament, sinó com a primer pas cap a la internacionalització. La direcció és a càrrec de l’Anna Ros (LaBú Teatre), que ha potenciat la poesia visual d’aquesta peça. Voleu fer un bell viatge cap a la nostàlgia? Mirna Vilasís ens n’explica els secrets.

Samfaina de colors reivindica la necessitat de jugar en el seu nou espectacle, ‘Andròmines (els tresors d’una nina de drap)’. Mirna Vilasís i Xavi Múrcia, els seus autors i intèrprets, asseguren que “els aprenentatges més importants de la vida els fem jugant. Jugarem amb la nina i a través d’ella reflexionarem sobre el pas del temps, el canvi i la transformació”. El confinament va provocar una revolució en l’espectacle: “Necessitàvem un canvi, una transformació. L’aturada ens va permetre pensar molt en l’espectacle i el vam reprendre amb una energia molt diferent. I ens va fer veure com necessitàvem trepitjar escenari”. Per la directora artística, Anna Ros, el gran canvi és que “han transgredit una línia, han passat de ser un espectacle musical familiar, a ser un espectacle teatral amb música. Han guanyat amb moltes capes dins de la part artística”.

Núria Brugués, LaSala Teatre 11/01/21

“Andròmines és la revolució definitiva de Samfaina de Colors” Xavi Múrcia

“Buscar el límit, traspassar-lo, sense xarxa i a totes.” Mirna Vilasís

“Donar un caire nou a Samfaina de Colors, una visió nova i continuar amb aquest projecte tan interessant que és Samfaina.” Rafel Roca

“Per a mi ha sigut un creixement personal i i com a artista gegant.” Anna Ros (directora artística d’Andròmines)

Núria Brugués, LaSala Teatre. 11/01/21

“El trasbals emocional, laboral i artístic del confinament els ha creat la necessitat d’un canvi, l’estàven demanant a crits. I jo els he ofert tot el que necessitàven per produïr aquest canvi artístic i estètic. El públic rebrà molt bé aquest canvi. Han transgredit una línea i han passat de ser un espectacle musical familiar a ser un espectacle teatral de música. Han fet una posada en escena amb una estètica i amb una dramatúrgia teatral i han guanyat amb volum amb moltes capes dins de la part artística.” Anna Ros (directora artística)

Núria Brugués, La Sala Teatre. 11/01/21

Comparteix-me a les teves xarxes socials!

Samfaina de Colors

Fitxa artística

Intèrprets:
Mirna Vilasís (actriu- músic):
veu, pianet, campanes, percussió d’aigua i titella
Xavi Múrcia (músic):
veu, guitarra elèctrica, pedaleres i caixó

Autors: Mirna Vilasís i Xavi Múrcia
Direcció artística: Anna Ros
Direcció tècnica: Xavi Múrcia
Música: Xavi Múrcia
Disseny de llums: Rafel Roca
Disseny de so: Xavi Múrcia
Tècnics de llums, so i maquinària: Rafel Roca, Marc Jódar, Ivan Rubio i Marta Vilellas
Escenografia: Berta Vidal i Raül Vilasís
Vestuari: Victoria Cretenze
Nina: Ana Moyano Mangas
Titelles: Martí Doy
Atrezzo: Martí Doy, Berta Vidal i Raül Vilasís
Animació molinet: Cristian Pujante
Fotografia: Arian Botey
Clip assaig: Arian Botey
Vídeos: Julian Waisbord

Producció, comunicació i oficina: Mirna Vilasís
Producció executiva: Discos a mà i Samfaina de Colors

Coproducció: LaSala Teatre

Residències:
LaSala Teatre
Teatre Principal d’Olot
Teatre Auditori de Llinars del Vallès

Estrena:
17/01/2021 al Teatre Principal de Sabadell

Fitxa tècnica

Durada: 50′
Edat recomanada: a partir de 2 anys

Número de músics-actors: 2
Número de tècnics: 1

Muntatge: 4h aproximadament
Desmuntatge: 2h aproximadament
Escenari ideal: 8m ample x 6m fons x 5m alt
Escenari mínim: 6m ample x 5m fons x 3m alt

Descàrregues

DOSSIER Andròmines
PLÀNOL LLUMS - Andròmines
Foto promocional 1 ANDRÒMINES | Arian Botey
Foto promocional 2 ANDRÒMINES | Arian Botey
Foto promocional 3 ANDRÒMINES | Arian Botey
Foto promocional 4 ANDRÒMINES | Arian Botey
Foto promocional 5 ANDRÒMINES | Arian Botey
Foto promocional 6 ANDRÒMINES | Arian Botey
Foto promocional 7 ANDRÒMINES | Arian Botey
Foto promocional 8 ANDRÒMINES | Arian Botey
Foto promocional 9 ANDRÒMINES | Arian Botey
Propostes SdC públic escolar 2020-21

Discos de Samfaina de Colors