Caràtula-CD-Mirna Vilasís - Espero meravelles

Mirna

Espero meravelles

discos mà, 2015

Biografia

A aquestes alçades, és molt probable que no quedi arreu de Catalunya un sol racó on encara no hagi ressonat la veu de Mirna Vilasís. L’afirmació pot semblar gratuïta, però no ho és en absolut. Parlem d’una artista polivalent i polifacètica, però sobretot valenta en tots els sentits. D’una vocalista d’àmplia trajectòria i d’un full de serveis on no hi falta de res. De qui porta més d’un quart de segle recorrent tots els pobles i ciutats del país, tot explorant, difonent i renovant la poesia i la música d’arrel catalana, ja sigui sota el seu nom o en qualsevol dels nombrosos projectes als quals ha donat forma al costat de Xavi Múrcia, la seva parella artística i sentimental.

Projectes com Tralla i La Cobleta de la Selva, dos autèntics referents de la música tradicional del nostre país, o com Samfaina de Colors, que amb 21 espectacles de producció pròpia i gairebé 5.000 funcions acumulades, ha esdevingut una peça clau en l’apropament de la música i la poesia de casa nostra als públics infantil i familiar. El seu debut en solitari es va produir el 2009 de la mà de “Mirna”, un disc farcit d’essències mediterrànies i amb la poesia de diversos autors catalans com a fil conductor. La porta d’entrada a un univers personal i intransferible, però sobretot al projecte més madur de Vilasís. Aquest 2015 el segueix “Espero meravelles”, tretze poemes de Montserrat Abelló cantats des de l’emoció, la força i la bellesa que sempre han definit Mirna Vilasís.

Espero meravelles

Molts hem conegut Montserrat Abelló com un referent de les lletres catalanes. Com una poeta i traductora que no tan sols va escriure alguns dels capítols més celebrats de la nostra cultura contemporània, sinó que va traslladar a la nostra llengua la paraula de tòtems anglosaxons com Sylvia Plath. Mirna Vilasís va arribar a conèixer la dimensió més profunda i humana d’Abelló. La que només es pot assolir a través de vincles com l’amistat que les va unir durant molts anys. Tan forta era aquesta amistat, que poeta i cantant van arribar a treballar plegades en una producció conjunta.

Un espectacle musical basat en l’obra de la poeta. Un projecte engrescador en què totes dues van treballar fins poc abans de la mort d’Abelló. “Espero meravelles” és el testimoni d’aquest projecte. Tretze poemes de Montserrat Abelló, cantats per Mirna Vilasís i musicats per Xavi Múrcia. Versos que ja han esdevingut eterns i que Vilasís trasllada a les cristal·lines aigües del folk, el jazz i la cançó d’autor. Un homenatge a un dels grans noms de la cultura de casa nostra. La reafirmació de la transcendència i la transversalitat de la seva obra. I, sobretot, el record d’una amiga que mai acabarà de marxar, a qui tenim d’allò més present i a la qual continuarem celebrant a través d’aquest disc.

Mirna Vilasís, veu i pianos
Xavi Múrcia, veu, guitarres

Autora: Montserrat Abelló
Compositor: Xavi Múrcia
Contrabaix: Manel Vega
Bateria i percussions: Xarli Oliver
Gravació, mescles i masterització: Kei Macias
Producció musical, gravació i mescles: Xavi Múrcia
Producció artística: Mirna Vilasís

Producció executiva: Discos a mà 

Comparteix-me a les teves xarxes socials!