Caràtula Cobleta de la Selva

La Cobleta de la Selva

Cançons d’aquell temps

Actual Records, 1998

Cançó de collir olives
La presó de Lleida
La dama d’Aragó
El testament d’Amèlia
Daldarita
Mariagneta
Sona, viola, sona
A la plaça fan un ball
Cançó del lladre
Cançó de moldre
Cançó de bressol (No, ni, no)

Totes aquestes cançons són tradicionals catalanes.

Mirna Vilasís (veu, salteri i acordió diatònic)
Xavi Múrcia (veu, guitarra, mandola, viola de roda i pandero)
Manel Vega (contrabaix)

Amb la col.laboració d’Ernest Martínez (ghàtam, tamborí, pandero, cuica, sonalles metàl.liques i caixa)

L’enregistrament s’ha efectuat a l’ermita de Sant Miquel de Cladells (la Selva) la segona setmana de juny del 1998 amb el tècnic de so Kei Macias.
La mescla i la masterització s’han realitzat a Toni París, estudi de gravació amb els tècnics de so Kei Macias i Toni París.

La producció musical, les adaptacions i els arranjaments són de La Cobleta de la Selva.

Ens han assessorat lingüísticament Carles Múrcia i Xevi Planas.

El disseny de la portada és de Martí Saiz a partir d’una idea de Raül Vilasís i de Berta Vidal.

La fotografia és de Romà Salvador.

Cançons d’aquell temps és un concert basat en la cançó tradicional catalana.

La Cobleta de la Selva cerca la visceralitat i la passió del cant popular català. El programa inclou el romanço (La Dama d’Aragó i El testament d’Amèlia), cançó de treball (La vida del tafoner i la Cançó de collir olives), cançó festiva (La Ballarusca i Les corrandes), ball cantat (La jota des Mercadal i L’hereu Riera), la cançó de bressol (No,ni,no i Vou veri veta), etc.
Fugint de l’artificiositat, el grup fa un tractament auster i enèrgic dels diferents gèneres de la música i la poesia del llegat català. Tot plegat amb la finalitat d’extraure’n allò que més els interessa: la seva força, la seva bellesa i, per sobre de tot, la seva capacitat de comunicar.

La Cobleta de la Selva neix el novembre de 1995 a Santa Coloma de Farners (la Selva). L’objectiu del grup és clar des del primer moment: elaborar un programa de cançó tradicional on prevaleix el text de la cançó i l’austeritat en la instrumentació.

Davant la bona acollida per part del públic de la primera cita, el grup comença a concretar la proposta i escampar-la pels circuits de música tradicional, música antiga i també espais destinats al que es coneix com a “noves músiques” i “músiques del món”.

Des de la seva fundació ha realitzat més de dues centes actuacions en diversos escenaris com: teatres, auditoris, centres cívics, esglésies i ermites.

Comparteix-me a les teves xarxes socials!